Wikileaks'den Erdoğan için dünyayı şokta bırakan açıklama





Wikileaks'den Erdoğan için dünyayı şokta bırakan açıklama..!

Wikileaks'in sızdığı ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Clinton'ın e-postalarından inanılmaz iddialar: 
IŞİD, Esad ve Kaddafi'yi alt etmek için kuruldu! Başına Erdoğan getirildi. 
Damat Albayrak IŞİD petrolünü satmak için görevlendirildi.
Wikileaks'ın sızmayı başardığı ve mahkeme kararıyla yavaş yavaş açılanacak olan eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a ait olduğu iddia edilen elektronik postalardan inanılmaz bilgiler ortaya çıktı. ABD'nin muhalif düşünce kuruluşu Common Sense Show'un dört yıl önce ortaya attığı iddialarla başlayan skandala göre, ABD, IŞİD'i 'petrol devleri' olarak gördüğü Suriye ve Libya yönetimini devirmek için kurdu. 

Suriye ayağında IŞİD'in kontrolünü Cumhurbaşkanı Erdoğan sağlayacaktı ve IŞİD'in ele geçirdiği petrol havzalarındaki işlenmemiş petrol Rus ekonomisini zayıflatmak amacıyla Erdoğan'ın damatı Berat Albayrak tarafından kara borsaya sürülecekti!
HER ŞEY LİBYA İLE BAŞLADI 

'ABD Libya Büyükelçisi Stevens'ı CIA öldürttü'

Skandal iddiaları ortaya atan Common Sense Show, ABD'de 'karanlık isim' olarak bilinen Libya Büyükelçisi Stevens'ın büyükelçilik saldırısı sonucu hayatını kaybetmesini 'suikast' olarak tanımlamıştı. Kuruluşa göre, "terörist organizasyonların çıkardığı petrolün dağıtımını, silah trafiğini ve bölgedeki CIA faaliyetlerini" denetleyen Stevens'ın 'kirli çamaşırlarının' ortaya dökülmeye başlaması CIA'i endişelendirdi. 


Bu nedenle elçi Stevens, doğrudan CIA'e bağlı cihatçılar tarafından öldürüldü. ABD bu hamleyle hem Stevens'ı susturmuş oldu. Hem de Libya'ya başlatılacak saldırılar için gerekli 'savaş nedenini' sağladı. Sözün, özü CIA bir taşla iki kuş vurmuş oldu.

PETROL İÇİN HER YOL MÜBAH! 

Wikileaks, Libya skandalından bu güne Clinton'ın elektronik postalarından yola çıkarak ABD'nin, 'kirli petrol oyununu' gözler önüne sürüyor. Ünlü sızıntı sitesinin yeni yüklediği bilgilere göre; 
-Katar, ABD'den, Katar-Türkiye arasında kurulacak petrol boru hattı için yardım talep etti. Dönemin Dışişleri Bakanı Hillary Clinton tarafından incelenen bu istek, 'karlılığı' düşünülerek kabul edildi.

-Petrol hattı için 'sorun teşkil eden' Suriye'nin 'oyun dışı' bırakılması için planlar ortaya atılmaya başlandı. Bu sürece hem Türk hem de Katarlı yetkililer katıldı.
-ABD'li askeri stratejistler, Rusya'nın desteğini alan Suriye Ordusu'nun uzun yıllar 'muhalif' güçlerle çatışabileceğini ortaya koydu. Bunun üzerine 'petrol sahalarının' hızlı denetimi için başka çözümler aranmaya başlandı. IŞİD, bu arayışın sonucunda kuruldu. 
-Türkiye, IŞİD ile dirsek temasında bulunacak, çıkartılan ham petrolü rafine ederek piyasaya sürecekti. Bu süreçte IŞİD'in hızlı genişlemesi için gerekli destek istihbarat ajansları tarafından sağlanacaktı. 
-Ukrayna'da başlayan krizle 'ambargo' yiyen Rus ekonomisine petrol fiyatlarının düşürülmesiyle bir darbe vurulması planlanıyordu. Rusya'nın devre dışı bırakılmasıyla bölgede bir 'petrol imparatorluğu' yaratılacaktı. 

RUSYA'NIN İDDİALARI

Rusya, uçak krizinin ardından Türkiye'yı IŞİD'den petrol almakla suçlamış, ticareti uydu fotoğraflarıyla gözler önüne sermişti. Zikredilen isimse Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak olmuştu. 
Suriye'de iç savaşın başladığı 2012 yılına ait olan Clinton'un elektronik postalarıyla, IŞİD'in ortaya çıktığı ilk zamanlardaki tavrı bire bir örtüşüyor. Zaman içerisinde, sahada değişen oyunun bugün ne hal aldığını bilemesek de, Wikileaks'ın ortaya attığı iddialar 'doğrulanabilirliğini' koruyor. /ABC

Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !