DÜNYADA ARASAN, BULAMAZSIN: Bu ağaç sadece Türkiye’de var!




DÜNYADA ARASAN, BULAMAZSIN: Bu ağaç sadece Türkiye’de var!
Buhur (Günnük) ağacından Antep fıstığına, sabırlık bitkisinden ağaç perilerine, yarasadan örümceğe, elektrikli balıklardan sivrisineğe… Balıkçı’nın ne çok söyleyecek sözü, ne çok anlatacak hikayesi, hepsinden çok, ne kadar derin bir Anadolu sevgisi varmış!..
“Merhaba Anadolu”da, Halikarnas Balıkçısı’nın en özel yazıları bir arada. Balıkçı’nın çoğu eseri gibi, dönüp dönüp yeniden okuyabileceğiniz, elinize alıp sık sık karıştırabileceğiniz türde bir kitap. Okudukça şaşırtacak, sizi Anadolu’nun zenginlikleriyle bir kez daha onurlandıracak!
Tadımlık:

“Bu günnük ağacı yalnız Marmaris-Köyceğiz arasında, bir de Gökova’nın kimi kıyılarında bulunur. Yeryüzünde başka hiçbir yerde yoktur.”
“Ülkemizde bu ağacın sığala yağı çıkartılıp, tonlarcası Avrupa’nın birçok lavanta fabrikasına satılır, yani ihraç edilir. Günnük yağının fazla bir kokusu yoktur. Ama radyolarda hoparlörler sesi büyütür ya: Hoparlörün sesi büyüttüğü gibi, günnük ağacının yağı da kokuyu büyütür. Örneğin bir damla gülyağı beş kilo sığala yağına dökülünce, beş kilonun beş kilosu da gülyağı olur.


Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !