Çin Hakkında Bilinmesi Gereken Birbirinden Acayip 20 Gerçek





Çin Hakkında Bilinmesi Gereken Birbirinden Acayip 20 Gerçek

1. Tren görevlilerinin başlarını dik tutmaları için, ucu boğazlarına bakan bir toplu iğne, yakalarında her daim takılı olur.

2. Çin Polis Teşkilatı, polislerin yürüyüşlerinde kollarını aynı genişlikte açmalarını öğretmek için, fotoğrafta da görüldüğü gibi direklere bağlanmış tel kullanıyorlar. Bir sonraki adım tellerden elektrik akımı geçmesi olabilir mi ?


3. Şangay, 12 gün süren ve 100 kilometreye uzanan trafik sıkışıklığıyla, bu konuda dünya rekorunu elinde bulundurmaktadır.



4. Çin, her yıl 4 milyon kediyi masasında ağırlıyor. (Yemek için...)


5. Çin'de playstation yasal değildi bir zamanlar.


6. 1973 yılında Çin, ABD nüfusunu arttırmak için, 10 milyon kadın vermeyi teklif etmiş. Kulağa daha çok kendi nüfuslarını düşürmek için gibi gelse de durum böyleymiş.



7. Yılın bazı zamanları Pekin'de nefes almanın karşılığı günde 21 sigara içmeye eşittir.Sigaraya para yetiştiremeyen tiryakiler için ilgi çekici gibi...

8. Çin'de bazı yemek firmaları, kanalizasyonda tofu yaparken ve yemekleri keçi idrarıyla marine ederlerken yakalanmışlar. En azından yakalanmışlar...



9. Çin'deki hava kirliliği öyle kötü bir seviyede ki, Pasifik'i aşıp San Francisco'ya ulaşarak, şehir kirliliğinin üçte birini oluşturuyor.


10. 30 milyon Çinli, 'Yaodong' adı verilen mağara biçiminde evlerde kalıyorlar ki bu sayı Avustralya nüfusundan fazladır.


11. Çin'deki tek çocuk politikasından dolayı, her yıl 1 milyona yakın kadına kürtaj yapılır. Ayrıca on binlerce bebek yaşında kız da sahipsiz bırakılır.



12. Çin polisi, gittikçe artan bir biçimde köpekler yerine kazları kullanıyor. Bunun sebebi de kazların agresifliği ve üstün görüş kabiliyetleri... Ya da köpeklere başka şekillerde ihtiyaç duyuyorlar. Kim bilir?


13. Google, dünyadaki en büyük plak şirketlerinden biriyle olan anlaşması nedeniyle, Çin'de bedava ve yasal müzik indirme imkanı tanıyor.


14. Donyang'da, yumurtalar, lezzet verdiği için bakir erkek çocukların idrarlarında kaynatılırmış.


15. Çin'de kadınların, kızlık zarlarını yenilemelerinin bedeli 700 dolardır.



16. Çin, diğer ülkelerin toplamının 4 katı kadar sayıda mahkumu infaz ediyor.


17. Çin'in bütün muhafazakar görüntüsünün yanı sıra, son derece laik bir tarafı da mevcuttur. Ülke genelinde 50 milyonun üzerinde Hristiyan yaşamaktadır.


18. Ketçap, kökeni Çin'e dayanan, asıl adı 'ke-tsiap' olan, salamura balık sosudur.



19. 100 milyon Çinli, günde 1 dolara geçinmeye çalışıyor.


20. Chongqing'de, telefon bağımlısı insanların güvenli bir biçimde yürümelerini sağlamak adına, kaldırımlarda özel bir şerit tahsis edilmiştir.



onedio


Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !