İNSAN VÜCUDUNUN ŞAŞIRACAĞINIZ 5 KUSURSUZ ÖZELLİĞİ
Bütün canlılar, anatomik fizyolojik ve davranışsal olarak çeşitlilik gösteren körelmiş bir çok özelliklere sahiptir.
İnsanlarda bundan etkilenmişlerdir. 100 çeşit insanda oluşan körelge anomaliden 5 tanesini sizler için listeledik. İyi okumalar dileriz efendim.
1: Palmar Grasp Refleks:
Palmar kavrama refleksi, bebeklerin, gebelik haftası sayılan 16 haftaya kadar erken gelişen, anne karnındaki fetüsün göbek bağı koparmaya başladığı karakteristik bir davranış olarak biçimlendirilir. Görülen araştırmalarda, kavrama refleksine dayanan bebeklerin ellerini yatay bir çubuktan asarken kendi ağırlığını en az 10 saniye tutabildiğini kanıtladı. Buna kıyasla, benzer bir istemsiz tutuşma davranışına sahip olan maymun yavruları ise, bir elden yarım saatten fazla asılabiliyorlardı. Refleks, maymun yavrularının annesinin vücut kürküne yapışmalarını sağlamak için çok önemlidir. Ancak, arboreal bir varlıktan evrimleşerek vücud kürk örtüsünü kaybetmiş insanlar, muhtemelen artık bu güçlü kavrayışa ihtiyaç duymamaktadır. Bebekler bu refleksi genellikle üç aylıkken kaybetmeye başlarlar. Bazı araştırmacılar, erken bebeklik döneminde azalmış güç ve kayıplarına rağmen kavrama refleksinin insanlarda hala görülebileceğini savunmaktadır.
2: Kuyruk:
Gebeliğin altıncı haftasında, insan embriyosu birkaç omur ile ve komple bir kuyruğa sahiptir. Bununla birlikte, gelişme önümüzdeki birkaç haftadır. Ardından kuyruk ortadan kalkar ve yetişkinlikte kuyruk kemiği şeklini alır.
3: Bilgelik Dişi:
İnsan türü Afrika’dan göç ettikçe, çeşitli icatları bulmaya başladı ve nihayetinde insan uygarlıkları gelişti. Bu olaylar sonucunda, insan yaşamında beslenmenin yumuşak ve işlenmiş gıdaların tüketilmesine doğru kayması avlanmak yerine şehir hayatına uyum sağlanması, güçlü çenelere olan ihtiyacı giderek ortadan kaldırdı. İnsanların çene boyutunda bir küçülme ile, dişler veya bilgelik dişleri impaksiyona son derece yatkın hale geldi. Giderek bilgelik dişleri gelişti, oysaki bilgelik dişleri doğuştan yoklardır.
4: Pyramidalis Kas:
Bu kas için evrimciler “modern insanın yüzde 20’sinde bulunmaz, keseli hayvanlardan kaldığı düşünülüyor” demektedirler.
5: Auricular Muscles:
İnsan kulağının kulak yoluna giren veya dışa vuran kasları, ön kulak kasları, üstün kulak yolu kasları ve arka kulak kaslarıdır. Çeneyi ya da kulağın görünür kısmını kontrol ederler. Birçok memelide kulak kepçeleri tarafından üretilen kulak hareketleri ses lokalizasyonu ve duygu ifadesinde rol oynamaktadır. Darwin kulak kepçesi kaslarının kaybedilmesinin veya ortadan kaldırılmasının telafi edilmesini şiddetle savunuyordu. Bununla birlikte, tekrarlanan çabalarla insanlar, kulaklarının kıpırdanma kabiliyetlerini geri kazanabilirler diye düşünmekteydi.
Yazar: Black Roger / Britanica
Türkçe Kaynak Çeviri: Furkan Sartık / edebiyathane.com