ESKİ İNSANLAR VE KÖY KAVURMASI






ESKİ İNSANLARIN KÖY KAVURMASI

Hayvansız köy yada köylü olur mu?
Eskiden olmazdı.
Sistem köylüyü öyle bir hale soktu ki şimdi Anadolu hayvansız köylerle ve köylülerle dolu.
Eski köylerde bir çok aile et süt peynir ihtiyacını karşılayacak,kurbanda kesecek yada olmayan ailelere satmak için bir kaç koyun keçi inek beslerdi.
Kendi ihtiyaçları için yada beklenmedik hayvanların yaralanma hastalanma durumlarında kesmek zorunda kaldıklarında eti elektrik ve buzdolabının olmadığı ortamlarda aylar boyu saklayabilmenin en bilindik geleneksel yöntemi kavurma yapmaktır.
Kavurma dışarıdan yağ ilave etmeden hayvanın kendi yağı ile yapılır.
Kocaman kazanlarda hayvanın yağ altına güçlü odun ateşi yakılarak eritilir önceden kuşbaşı olarak doğranmış etler ilave edilir sonradan dışarıdan bakteri kapıp bozulmaması için bolca tuz ilave edilir.

Etler suyunu tamamen kaybedip küçülüp kızarıncaya kadar kavurma işlemi devam eder.
Sonrasında bu kavurma ister sade,ister kümesten getirdiğin tazecik yumurtayla sahanda kavurarak,ister yaptığınız her yemeğin içine kıyma gibi koyup kullanılarak tüketilir ve lezzeti hiç bir et ürünleri mamüllerinin lezzetine benzemez.
Tek olumsuz tarafı insanın yedikçe yiyesi gelip ve kilo almasıdır. :)



Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !