Çim Suyunun Faydaları




Çim Suyunun Faydaları

• A, B, C, E vitaminleri; B17 kanser hücrelerini öldürüyor.

• Kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum kaynağı.
• Gaz şişkinlik gibi sorunları azaluyor.
• Enerji veriyor, daha az uykuya ihtiyaç duyuyorsunuz.
• Sindirime yardıma oluyor.
• Bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
• Kandan ve hücrelerden toksinleri temizliyor. Kanın pH seviyesini dengeliyor.
• Karun oksijen taşıma kapasitesini artırıyor.
• Kan şekerini düzenliyor.
• Kırmızı kan hücrelerini artayor. Kandaki bakterileri yok ediyor.
• Antioksidan özelliği bulunuyor.
• Kilo vermeye yardımcı oluyor.
Çim suyu kanser hücrelerinin yayılmasına engel oluyor
Çim Suyu Zayıflatırmı
Çim suyunun hem tok tutucu etkisi olması hem de metabolizmayı hızlandırıcı özelliği zayıflamak içi kullanılmasını kolaylaştırmaktadır. Özgü Namal tarafından yapılan çim suyu diyeti ile 1 haftada 5 kilo zayıflama sağlanmıştır. Kilo verme sürecinin bu denli hızlı olduğu çim suyu diyeti, hem vücuttan toksin atmak için hem de fazla kilolardan kurtulmak için denenmesinde mutlaka yarar bulunan bir bitkisel zayıflama diyetidir.

Çim suyu aslında oldukça etkili bir detoks içeceğidir. Küçük bir bardak çim suyu içerisindeki vitamin, mineral ve protein miktarı, 1 kilo luk sebze suyunun barındırdığından daha fazladır. Çim suyu buğday çiminden elde edilmekte olup bahçe çimi vb çimlerle kesinlikle denenmemesi gerekir. bırakılan buğday tohumları yaklaşık olarak 12 saat suda bekletilir ve bundan sonra da 1 günlüğüne Çimlendirilmek üzere uygun bir ortama yani tohumları üzeri delikli bir kapakla kavanozda filizlendirilmek üzere bekletilir.

Buğday tohumları 8 er saat arayla günde üç defa ıslatılır ve durulayın. Tohumu toprağa, küçük bir kuyruk göründüğünde ekin. Ekimi tepsinin yansım dolduracak şekilde ve tohumlar sık sık olacak şekilde yapın. Tepsiyi sulayın ve ilk üç gün kurumamalan için tohumları toprak ile örtün. İlk üç günkü büyüme sürecinde toprağı günde bir kere sabahlan bolca sulayın.Akşamlan da hafifçe spreyle tohumlan nemlendirin. Dördüncü günden itibaren günde bir defa sulamak yeterli. Tepsiyi gölgede tutun, doğrudan güneş ışığı almamalı. Küf ve çürüme problemlerine karşı, ortamının 21-26 derece olmasını sağlayın. Çimeni, kenarından ikinci bir uzantı çıktığında kesebilirsiniz. Normalde 7-12 gün arasmda yetişir, ancak havaya göre bu süre değişebilir. Dolayısıyla çimeni kesmek için mutlaka bu uzantının çıkıp çıkmadığını takip etmelisiniz. Sadece bir defa biçebilirsiniz. Kesilmiş çimen buzdolabında yedi güne kadar saklanabilir. Günde iki çay bardağını geçmeyecek şekilde sabah ve öğleden sonra içilebilir.






Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !