Beslenme Hakkında Sorgulamanız Gereken 4 Efsane!



Beslenme Hakkında Sorgulamanız Gereken 4 Efsane!
#Efsane 1: Akşam 6’dan Sonra Yemek Kötüdür!
Bu düşünce eski zamanlarda doğru olabilirdi. Ancak teknolojik gelişmeler ile değişen günümüz yaşam alışkanlıkları, eskisine kıyasla daha geç uyumamıza neden oluyor. Hal böyle olunca da akşam saat 6’dan sonra yemek yememek, vücudun gerekli besin ve minerallerden yoksun kalmasına yol açabiliyor. Buradaki etki daha ziyade açlığın metabolizmayı yavaşlatması ve bir sonraki güne de bu şekilde başlamaya sebep olmasından geliyor. Yine de uykudan 2 saat önce beslenmenin kesilmesinde fayda var.
#Efsane 2: Yağ Her Zaman Zararlıdır!
Yağ, genellikle fit bir vücut için sağlıksız olarak düşünülür. Oysaki yağ olmaksızın metabolizma besinleri hazmedemez ve hormonlar çalışmakta güçlük çeker.
#Efsane 3: Atıştırmak Sizi Şişmanlatır!
Enerjimizi zirvede tutmak için ara öğünlerde yenilen atıştırmalıklar bir ihtiyaçtır. Ara öğünlerden maksimum faydayı sağlamak için öğünlerinizin dengeli olmasına dikkat etmek gerekiyor sadece. Ayrıca meyve, kuruyemiş ve diğer atıştırmalıkları ara öğünlere dengeli bir biçimde dağıtmalısınız.
#Efsane 4: Tüm Organik Besinler Faydalıdır!
Organik kelimesi tüketici davranışlarını etkilemek için reklamcılıkta klişe bir kelime haline geldi. Bunun sonucunda tüm organik besinlerin sağlıklı olduğuna dair bir düşünce oluştu. Oysaki besinlerin yalnızca organik olması değil; vitamin ve mineral değerleri ile protein miktarı da oldukça önemlidir.
Kaynak: Bright Side
Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !