Göz Altı Torbalarından Doğal Yollarla Kurtulun!





Göz Altı Torbalarından Doğal Yollarla Kurtulun!
Göz altı halkaları, aynı göz altı torbaları gibi, sizi olduğunuzdan yaşlı ve yorgun gösterdiğinden ve kurtulması çok zor olduğundan korkunç olabilirler. Göz altlarındaki torbalar birkaç değişik nedenle olabilir, örneğin uykusuz geçen bir gece, genetik, alerjiler, ilaç reaksiyonu ve hatta sıvı tutulması gibi. Göz altı torbalarını ve halkalarını ameliyat olmak zorunda kalmadan doğal yöntemlerle nasıl gizleyeceğinizi öğrenin. 
Göz Altı Torbaları ve Halkalarıyla Vedalaşmak İçin Tavsiyeler:
Öncelikle sodyum içeriği düşük bir beslenme rejimi uygulamalı ve günde en az 2 litre suiçmelisiniz.
Yüzünüz yukarıda olacak şekilde uyuyun ki göz etrafında su toplanmasın (göz altı torbalarının sebebi budur). Göz altı torbalarını önlemek için aralıksız en az 8 saat uyumalısınız.
Buzdolabına 2 kaşık koyun ve tüm gece bekletin. Sabah uyandığınızda gözlerinizin altına kaşıkları koyarak kaşıklar ısınana dek 5 dakika kadar bekletin. Sıfırın altı ısıda kan damarları büzüleceğinden ödem azalacaktır.


Günde bir kez, tercihen sabahları, gözlerinizin altına hemoroid kremi sürün. Anti-inflamatuar etkisi ödemi azaltacaktır.
Soğuk yeşil çayın içine bir parça bez batırıp gözlerinizin üzerine koyun. 20 dakika bekletin. İşten eve geldiğinizde uygulamanız en idealidir. Çay, dolaşımı artırarak ödemi azaltacaktır.
Sabah uyandığınızda sprey ile gözlerinize su sıkın. Arkasından çiğ bir patates veya salatalık dilimi koyun. 10 dakika bekletirseniz gözünüzdeki çirkin görünümü azaltacaktır. Haftada 3 kez tekrar etmelisiniz.
Yüzük parmağınızla günde bir kez, göz altlarınıza içeriden dışarı doğru, her birine 10’ar kez olmak üzere hafif vuruşlar yapın. Sıvı birikimini önleyecek ve dolaşımı arttıracaktır.
İki yumurta beyazı alın ve göz altlarınıza sürün, kurumasını bekleyin. Ilık suyla durulayın ve hafifçe vurarak kurutun. Yumurtadaki B vitamini dolaşımı arttırır.
Göz Altı Halkaları İçin Etkili Tedaviler

Göz altı halkaları sağlıksız bir yaşam tarzının en klasik belirtisidir. Beslenmenizin fakir olmasına, iyi uyumamanıza, uykusuzluk problemlerine veya cilt problemlerine bağlı olabilir. Göz altı torbalarını önlemek için aşağıdaki tavsiyelerimizi aklınızdan çıkarmayın:
Yeterince uyuyun: vücudunuzun, zihninizin ve cildinizin kendini toparlamasına izin verin.

Bolca su için: cildinizin daha sıkı ve yumuşak olmasını sağlayacaktır, toksinlerinizden de arınacaksınız.
Sağlıklı beslenin: beslenmeniz cilt sorunlarıyla gizlice ilişkilidir. Göz altı torbaları olmadan ışıl ışıl bir görünüm için daha çok vitamin ve mineral alın. Sonuçta parlak bir görünümünüz olacak.

Lekelenmeyi önlemek için doğal beyazlatıcılar kullanın: Patates veya salatalıktan faydalanabilirsiniz; bu sebzelerden birer dilim sizde ani etki yaratacaktır.
Çay poşeti kullanın: Poşet çayı her zamanki gibi hazırlayın ama demlenmeye ve soğumaya bırakın. Bir bez parçası batırın ve gözlerinizin altına koyun. Soğumuş poşeti de göz altlarınıza doğrudan uygulayabilirsiniz. Ödemi azaltacaktır.

Bir çorba kaşığı süttozunu bal ile karıştırın ve uygulayın. 15 dakika bekletin ve ılık suyla yıkayın.
Göz Altı Torbalarını Kapatmak İçin Makyaj Hileleri

Uyguladığınız ev yapımı ilaçların ve değiştirdiğiniz alışkanlıklarınızın sonucunu almayı beklerken, sık görülen bu sorunu gizlemek için önereceğimiz makyaj hilelerinden de yararlanabilirsiniz.
İyi yapılmış bir makyaj cildinizde mucize yaratabilir, bunu unutmayın. Piyasada göz altı torbaları için tonlarca ürün bulabilirsiniz ama bunlar her zaman cildinizi beslemez veya aşırı makyaj yapmış gibi görünebilirsiniz.
Makyaj göz altı torbalarını iyi kapatır ama hiç bir zaman uygun bir tonda kapatıcı bulamamak büyük bir problemdir. Eğer makyöz değilseniz “rakun görünümü” denen bir duruma maruz kalabilirsiniz. Bu, göz etrafında normalden daha koyu veya daha açık bir ton bulunduğunda olur.


Bunu önlemek ve de o çirkin göz altı torbalarını kapatmak için, yüzünüz kuru ve nemli haldeyken, normal baz kapatıcıyı parmak ucuyla cildinize yapacağınız hafif dokunuşlarla uygulayın. Böylece göz altı torbalarını kapatacak ve görülmediklerinden emin olacaksınız. Ardından da birkaç dakika bekleyin ve makyaj yapmaya devam edin. Bu, üstteki tabakanın alt tabakayla karışmaması içindir. Tavsiyemiz, göz altı halkalarının etrafındaki kısımlar haricinde tüm yüzünüze makyaj yapmanız. Bu bölgeye ise bir fırça yardımıyla daha ince bir tabaka sürmelisiniz.
Göz altındaki bazla aynı tonda ve opak bir kapatma elde edecek ve bu alandaki lekeleri de önleyeceksiniz. Rakun etkisinden kaçınmak için hafif ve parıtılı mineral göz farlarını kullanabilirsiniz, bunlarla hafif dokunuşlar vererek görünümü eşitleyebilirsiniz.
Eğer göz altlarınızda daha açık bir ton gözünüze çarparsa, yanaklarınıza süreceğiniz biraz allıkla bunu telafi edebilirsiniz, bu şekilde odak noktasını istemediğiniz yerden o taraf kaydırırsınız. Daha fazla ruj da sürebilirsiniz, örneğin kırmızı gibi parlak bir renk kullanabilirsiniz.


Kaynak: http://sagligabiradim.com/goz-alti-torbalari-mi-dogal-yollarla-kurtulun/
Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !